Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

FW: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Νο 035

 

From: floganew [mailto:floganew@otenet.gr]

 

 

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑ!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Νο 035

 


 

 

 


 

 

ΠΑΛΑΙΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ

 

ΚΥ 21-11-2004 ( Κατά Λουκάν, Κεφ.10, στ.38-42 & Κεφ.11, στ.27-28 )

«Ενός εστι χρεία». - Ποιο είναι αυτό το «Ένα» που αναφέρεται ο Κύριός μας, Ιησούς Χριστός; -Γιατί η Εκκλησία μας διαβάζει αυτό το φαινομενικά άσχετο χωρίο της Αγίας Γραφής, κάθε φορά που εορτάζεται κάποιο γεγονός της Παναγία μας;


 

 

 

(click to enter) Αυτοεκτίμηση ή ταπείνωση; Πορεία από την τραγωδία στην κάθαρση.


 

ОСНОВЫ ИКОНОПИСИ - БОГОРОДИЦА.


 

 

 

-Η διεύρυνση του χώρου και του χρόνου μας, δεν θ'αλλάξει τίποτε πάνω μας, εάν δεν μετανοήσουμε κι αν δεν έχουμε αγιασμένη ζωή. -Το έργο της Εκκλησίας δεν προσμετράται. -Παραμένουμε σε μια συνεχή μαθητεία σ'αυτή και πέρα απ'αυτήν την ζωή, πορευόμενοι από δόξαν εις δόξαν. -Αν ο λόγος μας δεν είναι αναπαυτικός και αν είναι για να καταξιωθεί ο εγωισμός μας, καλύτερα να μην μιλάμε. -Αν η ενορία είναι ζωντανή δεν μπορεί να υπάρχει συνενορίτης που να πεινάει. -Δεν έχουμε ένα σύστημα σκέψεως και κάποια ιδεολογία. Εμείς εμπιστευόμασθε ότι μας λέει ο Χριστός μέσα από την Εκκλησία.


 

 

 

Ψυχολόγος ή συμπεριφεριολόγος καλύτερα; Ψυχολογία: θεραπευτική επιστήμη ή φιλοσοφία περί ψυχής;


 

 

 

-Ολόκληρη η κτίση είναι φτιαγμένη για να υπάρχει η Παναγία. Η Παναγία είναι το αποκορύφωμα όλης της κτίσεως. -Είμαστε φτιαγμένοι κατά Χάρη να είμαστε αναμάρτητοι, άσχετα που χάσαμε αυτό το κάλλος. -Αγάπη μέσα στον γάμο, στην οικογένεια και σε όλες τις διαπροσωπικές σχέσεις, χωρίς Χριστό, και χωρίς άσκηση, δεν μπορεί να είναι αγάπη.


 

Η έλλειψη εμπιστοσύνης στον Θεό, η αποδοχή των αιρέσεων, η ανοχή στις ηθικές διαστροφές και η υλική ευμάρεια είναι οι αιτίες καταστροφής ενός λαού. - Ο Θεός είναι και ορατός και αόρατος. Είναι ορατός, κατά τα μέτρα που μπορούμε να τον δούμε σύμφωνα με τη φύση μας. Ότι μπορούμε να δούμε από τον Θεό και το αντέχει η ανθρώπινή μας φύση το λέμε Ενέργειες του Θεού. Ότι δεν βλέπουμε από τον Θεό, που σημαίνει ότι δεν το αντέχει η ανθρώπινή μας φύση, το λέμε Ουσία του Θεού.


 

-Δεν υπάρχει χριστιανική αρετή που να μην είναι για όλους, π.χ. αν στην αρετή της ακτημοσύνης δεν μετείχαν οι φτωχοί, το Ευαγγέλιο θα ήταν ελλιπές· το Ευαγγέλιο θέλει ελεύθερους τους πάντες. Δεν κάνει κοινωνικές διακρίσεις όπως τα πολιτικά καθεστώτα. -Αν τη στιγμή του πόνου και της κοσμικής αποτυχίας, μπορούμε να σταθούμε δοξολογικά μπροστά στον Θεό, εκείνη τη στιγμή αρχίζουμε και γινόμαστε άτρωτοι από τους πειρασμούς.


 

-Στην Ορθοδοξία δεν χωρούν εθνικές αντιπαλότητες. -Δεν υποτασσόμασθε πουθενά, όταν μας καλούν σε αίρεση ή αμαρτία, ακόμα και από φορείς μέσα απ'την εκκλησία. -Η Ορθοδοξία είναι η επιστήμη των επιστημών, διότι επαναλαμβανόμενη, διαχρονικά, σε διάφορες περιοχές της γης, φέρνει πάντα το ίδιο αποτέλεσμα· κάθαρση νοός και αγίους.


 

 

 

11. ΠΕ 28-05-2009 (Κεφ.02, στ.10-12)


 

10. ΠΕ 21-05-2009 (Κεφ.02, στ.05-10)


 

09. ΠΕ 14-05-2009 (Κεφ.02, στ.03-04)


 

 

 

ΚΥ 08-08-2010 Κατά Ματθαίον (Κεφ.18, στ.23-35)

Κρίση;  Κρίση κοινωνική; Κρίση οικονομική; Κρίση βαθιά προσωπική; Η λύση του δράματος είναι στα χέρια μας! Δύο πινελιές... ένα αριστούργημα! Αρκεί να λειτουργήσουμε το αριστούργημα και να μη το βάλουμε στο μουσείο!


 

 


 


 

 

http://www.floga.gr/22/2010-08-15_035_panagia.asp

 

 

 

 


 

 

 

 

 



__________ Information from ESET NOD32 Antivirus, version of virus signature database 5371 (20100816) __________

The message was checked by ESET NOD32 Antivirus.

http://www.eset.com



__________ Information from ESET NOD32 Antivirus, version of virus signature database 5371 (20100816) __________

The message was checked by ESET NOD32 Antivirus.

http://www.eset.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου